IndexEmail
English          
Keresés
 
www.magyarnok.hu | www.marciusafogyatekossaggalelonoke.hu | www.legjobbnoimunkahely.hu | www.zsidonok.hu | www.visegradwomen.net
 
 

nea emetKerekesszékes vívó Vk, Eger: Dani Gyöngyi a legsikeresebb magyar


xA kettős lábszárcsonttörése után visszatérő Dani Gyöngyi volt a szenzációsan szerepelt magyar csapat legeredményesebb vívója az egri Hotel Eger&Parkban péntektől vasárnapig rendezett kerekesszékes vívó Világkupa-versenynek. A világklasszis vívó három arany- és egy ezüstéremmel zárta a viadalt.


- Nagyon örülök ezeknek az eredményeknek, különösen az A kategóriában elért második helyem értékes, hiszen B kategóriásként sikerült ezüstérmet szereznem.- kezdte Dani Gyöngyi


- Milyen célt tűztél magad elé a verseny előtt?


- Nem volt célkitűzésem. Azt éreztem, hogy jó formában vagyok, de ilyen hosszú kihagyás után nem lett volna értelme konkrét elvárásokat megfogalmazni. Jól akartam vívni, és ez úgy érzem, sikerült.

 

- Egy hónappal a párizsi világbajnokság előtt nagyon bíztató a formád. Mit várhatunk tőled a vb-n, ahol már a 2012-es londoni paralimpiai kvótákért is folyik a verseny?


- Nem szeretnék az itteni szereplésemből a vb várható eredményeire vonatkozó következtetéseket levonni. Az egy teljesen más verseny lesz, erősebb mezőnnyel, hiszen ott lesznek a legjobb ázsiai vívók, és Európából is még többen indulnak, mint Egerben. Az egri viadal nagyon fontos volt abból a szempontból, hogy a kihagyás után nem a vb az első éles versenyem. Jó volt itthon versenyezni. Három nap alatt sokat vívhattam, hiba lenne azonban, ha ennél komolyabb következtetéseket vonnék le. Nagyon kemény küzdelem várható a vb-n, többen is esélyesek az aranyérem megszerzésére.


Forrás: www.hparalimpia.hu

 

 

 

  
wfc

 
 
   
Az MNKSZ honlapjainak fejlesztését és karbantartását a Nemzeti Együttműködési Alap támogatja